Velkommen til Skigruppa i MIF!

Her er litt informasjon om skigruppa:

Innmelding

Alle må melde seg inn via mif.no og krysse av for ski. De som melder seg inn, betaler en kontingent til MIF og en treningsavgift til skigruppa, dette kommer på to forskjellige fakturaer. Hvis det er flere som er medlem lønner det seg med familiekontingent i MIF. Alle som skal gå skirenn må også registrere seg i minidrett.nif.no, det er da viktig at det er barnet som registreres.

Treninger

Skigruppa er delt inn i to grupper; rekruttgruppa (7-12 år) og 12+ for ungdom. 

Rekrutt:

Det er tilbud om trening for rekrutter (7-12 år) to ganger per uke, mandager og onsdager. Treningene begynner kl. 18.00 og varer til kl. 19.00. Møt opp når du kan. Det lages en treningsplan for hver måned. Rekruttene trener stort sett fra august og frem til påske.

Når det er skiføre foregår treningene på MIF-hytta. Ellers i året er treningene i gymsalen på Åsen skole, eller andre passende steder. Noen ganger har vi trening med rulleski, som lånes ut av klubben. Informasjon om kommende ukes trening legges ut i Facebook-gruppa

12+:

12+-gruppa er for ungdom fra 12-18 år som har gått en del på ski, og som ønsker å utvikle kondisjon og skiferdigheter videre. Denne gruppa har treninger tre ganger per uke; mandag, tirsdag og torsdag, samt jevnlige treningssamlinger i helgene gjennom hele året. Treningene foregår stort sett i områdene rundt MIF-hytta når forholdene ligger til rette for dette.

Spørsmål? Kontakt en av trenerne. 

Informasjon

Skigruppa har egen Facebook-gruppe, dette er en lukket gruppe. Ta kontakt med noen andre foreldre eller trenerne for å bli medlem av gruppa. Det meste av informasjon blir publisert her. Gruppen kan også brukes av alle til spørsmål, kjøp/salg osv. 

Utstyr

Til å begynne med holder det fint med 1 par ski og staver. Når det står skøyting på programmet bør det ikke være festesmurning under skiene. Spør andre foreldre og trenere om råd i forhold til utstyr, hvis det er noe du lurer på.

Ønsker du hjelp til å smøre skiene, spør andre foreldre eller trenere. Vi deler tips og råd med hverandre.

Ski, støvler og staver kan fint kjøpes brukt. Det finnes masse på finn.no, i tillegg til at det blir lagt ut utstyr til salgs på vår Facebook-gruppe.

Vi har avtale om rabatterte priser på Sportspro, Orkidehøgda 2, 3050 Mjøndalen (ta kontakt med en av foreldrene som formidler kontakt) og på Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva, der du sier at du er medlem av MIF Ski. Det arrangeres egne klubbkvelder, som regel på høsten.

Skigruppa har rulleski som lånes ut på barmarkstreninger.

Skirenn

Det er gøy å være med på skirenn!

Skirennene i Buskerud finnes på terminlista; www.skiforbundet.no/buskerud/langrenn/terminliste/
Påmelding gjøres stort sett via Min idrett.

MIF betaler for deltakelse på renn som står på terminlista.

Det arrangeres renn i to stilarter, klassisk (ikke lov å skøyte) og fristil (det er valgfritt om det benyttes skøyting- eller klassiskteknikk). Alle som går i 13-årsklassen eller eldre må kjøpe egen lisens. Det finnes et eget skriv på ski.mif.no om tips for forberedelser til skirenn. Hvis du er påmeldt og blir syk, må du gi beskjed til trener eller kasserer.

Eikerkarusellen arrangeres forskjellige steder i Eiker ca. 5 tirsdager i løpet av vinteren. Dette er en fin måte å prøve seg på skirenn for de som har lyst til det. Alle rekrutter som har vært med tre ganger eller mer får premie. Dette rennet betaler den enkelte selv, påmelding ved oppmøte. Datoer og steder publiseres på ski.mif.no.

Klubbtøy

Det er kun mulig å bestille klubbtøy hver høst. Ved å bruke Facebookgruppa er det muligens noen som har noe liggende som kan selges eller lånes, men det det går fint å bruke det du har av annet treningstøy. Gjør dere noen erfaringer om hva og hvor mye det lønner seg å ha på seg. Kle deg etter været, men husk at du skal være i aktivitet. Ta med varmt tøy til å ta på etter trening.

Dugnad

Alt arbeid i skigruppa driftes på dugnad, bortsett fra trenerne som får et lite honorar. Vi drifter MIF-hytta som er åpen hver søndag fra det blir snø og ca. frem til påske. Vi arrangerer onsdagsrenn for alle barn 5 kvelder, Mjøndalsrennet, Klubbmesterskap og Eikermesterskap. Alle må bidra her.

Sosialt

Vi er sammen på treninger, skirenn og samlinger. Vi har en årlig treningssamling for alle i midten av november. Noen torsdager blir det også servert kveldsmat på MIF-hytta. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere. Ski er en flott aktivitet for hele familien. Oppdatert kontaktinformasjon om styret og trenere finner dere på ski.mif.no

Hilsen Styret i Mjøndalen IF Ski