Terminlista 2011/12 » Samlinger og Renn » Ballklubbkonkurransen

24.3.10: Vi knuste dem (igjen)...!

Se resultatene

Årets klubbkonkurranse mot DBK ble gjennomført som en del av klubbmesterskapet onsdag 24.mars - og som de foregående årene, tok våre løpere grovt for seg av premiebordet denne gangen også;
* 25-mannspokalen ble sikret med god margin (ca 20 minutter!). 14 løpere talte på denne pokalen, siden DBK stilte med 16 løpere og dermed kunne stryke sine 2 svakeste tider. MIF stilte for øvrig med 23 løpere totalt, og kunne dermed stryke 9 tider.
* 10-mannspokalen for løpere fra 36 år uansett kjønn gikk også til MIF - med enda bedre seiersmargin (21 minutter!)
* 5-mannspokalen for løpere fra 46 år uansett kjønn tok også våre løpere. Her hadde ikke DBK de nødvendige 4 løperne
* 5-manns- (kvinne-)pokalen for kvinner fra 36 år gikk til DBK, siden MIF ikke hadde nok løpere, mens kvinnepokalen for kvinner 35 år og yngre ikke ble delt ut da ingen av klubbene hadde de nødvendige 4 løperne. Denne pokalen har for øvrig ikke vært utdelt de siste 3 årene, da det ikke har vært nok jenter til å telle på pokalen. Synd, siden begge klubbene har 2 napp i pokalen og den som kniper den neste gang vil få den til odel og eie. Skal vi ha som mål neste sesong å stille 4 jenter under 35 år?? -Det burde ikke være vanskelig....
* Av de seks bestemannspremiene, tok MIF fire; Christiane Honerud Olsen (beste kvinne 35 år og yngre), Wenche Sand-Hanssen (beste kvinne 36 år og eldre), Lars Christian Karlsen (beste løper 21-35 år) og Geir Olsen (beste løper 36-45 år).

Alle bilder er gjengitt med tillatelse fra Tom Helgesen:

Geir Olsen takker Kjell Karlsen for smøring av kjempeski

Lars Christian med bart og pokal! Voksen og best!!!

Mor og datter Bergland

 

Rune Haugen gir alt i innspurten

Mette Justad, DBK, og Tore Lae, MIF, klare på start

Aktivitet i skileiken

Denne artikkelen av Tom Helgesen sto på trykk i EikerBladet 6.april:

Moste DBK

MIF var totalt overlegne i den tradisjonsrike klubbkonkurransen i langrenn mot DBK på MIF-hytta på onsdag. Over 20 minutter skilte de to klubbene i kampen om sammenlagtpokalen, og MIFs Lars Christian Karlsen hadde suverent bestetid på de 6 km.

- Vi må vel nesten kunne si at vi knuste dem igjen, sier leder i MIFs skigruppe, Svein Iversen. - Dette er vel fjerde året på rad MIF tar sammenlagtseieren i denne tradisjonsrike klubbkonkurransen i langrenn. I tillegg vant MIF også 10-mannspokalen for de over 36 år og 5-mannspokalen for de over 46 år. Ikke verst i jubileumsåret, forteller en fornøyd Iversen.
På hjemmebane
I ”gamle dager” gikk klubbkonkurransen fra MIF-hytta og Drammensmarka annethvert år. I de seinere årene har MIF vært arrangør hver gang, og kanskje det er en liten fordel å konkurrere på hjemmebane? I hvert fall gikk Lars Christian Karlsen styggfort på de tre rundene i 2 km med realt klisterføre, og han var klart best i mål på tiden 13.36. En syk Trond Iversen tok det hele som en treningstur og ble klokket inn på tiden 15.48. Mest imponerte kanskje Tronds onkel, Geir Olsen, som på tiden 14.42 kun hadde nevnte Karlsen og Tore Sand-Hanssen ett fattig sekund foran seg. Geir tok da også bestemannspremien klassen 36-45 år, mens datter Christiane Honerud Olsen fikk pokalen i klasse kvinner 15-35 år. MIF fikk også bestemannspremien i 21-35 år med Lars Christian Karlsen og Wenche Sand-Hanssen i klasse kvinner 36 år og eldre.
I over 75 år
Første gang konkurransen ble arrangert var på Fredly på Konnerud 11. mars 1934. I år er det altså 76 år siden Drammens Ballklubb (DBK) og MIF hadde sine første nappetak. Initiativtagere den gangen var Johan Fredriksen, Sverre Neprud, Johan Wilthil og Sverre Gulbrandsen fra DBK, og R. Narum-Hansen, Leif Borgersen, Martin Østgaard og Oscar Munkhaugen fra MIF. MIFs Olaf Olsen vant for øvrig det første løpet i 1934, og hans sønn, Asbjørn, stilte opp og gjennomførte et sterkt løp på onsdag. Så her holdes tradisjonene i hevd. Varmretten som ble servert deltagerne etter rennet for 76 år siden må man imidlertid se langt etter i 2010, men ”MIF’ler” duger det også.

 

 
Våre samarbeidspartnere

Kiwi

Strøm Gundersen

Eltera AS

XL Bygg

Tømrermester Jørn André Haug

GK

Profier

Smart trafikkopplæring

Heiberg & Tveter

Mjøndalen Mur & Puss

Trimtex

Spenst

Maxbo

Sparebanken Øst